Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oturma Odası Dekorasyonundaki Vazgeçilmezler

10-08-2020 16:05
Oturma Odası Dekorasyonundaki Vazgeçilmezler
Oturma odaları için öneriler

Oturma Odası Dekorasyonundaki Vazgeçilmezler

Birçoğumuz boş vakitlerimizde oturma odalarımızda vakit geçirmeyi seviyoruz. Bu yüzden de evdeki yaşam alanımız büyük oranda oturma odaları oluyor. Hal böyle olunca da oluşturduğumuz yaşam alanını da daha kullanışlı ve konforlu hale getirmek istiyoruz.

Günlük olarak en sık kullandığımız alan olan oturma odalarının dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken en önemli detay, abartıya kaçmamak. Çünkü bu alan gün içindeki aktivitelerimizi gerçekleştirdiğimiz yer olmakla birlikte aynı zamanda dinlenme alanımız. Bu nedenle eşya kalabalığı zihinsel yorgunluğa neden olur.

Oturma odanızı minimal ve sade dekore etmek için size bazı fikirler vermek istiyoruz. Oturma odalarının vazgeçilmezleri neler ve bunları nasıl kullanabilirsiniz, gelin birlikte bakalım.

Koltuksuz asla!

Oturma Odası

Oturma odaları genellikle salonlara göre daha çok daha küçük olurlar. Bu nedenle koltuklarınızı da buna göre seçmenizi öneriyoruz. Tercihiniz açık renk koltuklardan yana olmalı. Çünkü koyu renkler ortamı hem boğar hem de olduğundan daha küçük gösterir.

Koltuk rengine karar verdikten sonraki adım, koltuğunuzun şekli ve tarzı. Oturma odası fonksiyonel bir yaşam alanı olduğu için koltuklarınızı da fonksiyonel seçmelisiniz. Son teknolojiye uygun üretilen koltuklar, sizin için harika olacak. Örneğin motorlu ve mekanizmalı koltuklar dinlenirken bir yandan da konfor içinde olmanızı sağlayacak. Üstelik iskelet ve kas sistemlerinize de iyi geleceğini söyleyelim.

Oturma odalarında alan kısıtlaması varsa, bizim önerimiz koltuk takımlarından ve çok geniş koltuklardan uzak durmanız. Bunun yerine köşe koltuk tercih ederseniz hem göze hitap edecek hem de modern duracak. Üstelik köşe koltukların da akıllı olan versiyonları var ve bunlar da küçük oturma odalarını daha kullanışlı hale getiriyor.

Kargılı Mobilya’daki koltuk çeşitleri hakkında bilgi almak için "Modern Oturma Odaları İçin Tavsiyeler” yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

TV ünitesi olmayan oturma odası düşünülemez

Oturma Odası

Televizyon, oturma odalarında zaman geçirirken kullanılan önemli bir elektronik eşya. Dizi ve film izlerken kullanıldığı gibi konsol oyunları oynamak için de kullanılıyor. Bu nedenle TV olmadan bir oturma odası hayal edemeyiz. Haliyle TV’leri oturma odasında konumlandırabilmek için TV ünitelerinden yararlanmak, birçok açıdan avantajlı. Depolama amaçlı kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda dekorasyonunu da görsel olarak iyi yaparsanız, TV üniteleri oturma odanıza ayrı bir atmosfer katar. Üstelik oturma odalarına uygun sade tasarımlı TV üniteleri, ortamın gayet derli toplu durmasını sağlayacak.

Küçük ama önemli bir detay: Aydınlatmalar

Oturma Odası

Oturma odası gibi küçük alanları olduğundan daha da büyük gösterebilmek için ortamı oldukça güzel aydınlatmak gerekir. Bunun için ilk önerimiz; ortamın gün ışığını bolca alabilmesi için açık renkli ve ince tül ve perde kullanımı.

Diğer önerimiz ise olmazsa olmaz aydınlatmalar. Alan çok büyük olmadığı ve sade olduğu için yer kaplamayan ve sade tasarımlı lambader, abajur, aplik gibi aydınlatmaları tercih edebilirsiniz.

Sehpalar vazgeçilmezler arasında ilk sırada

Oturma Odası

Sehpalar bırakın oturma odalarını, direkt bir evin olmazsa olmazlarından. Evlerde çok amaçlı kullanılabilen eşyalar olan sehpaların birçok çeşidi var. Orta sehpa, zigon sehpa, yan sehpa vb. gibi sehpalarla oturma odanızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Örneğin, üzerine kahvenizi ve bilgisayarınızı koyarak çalıştığınız orta sehpanızı aynı zamanda fazla eşyaları depolamak için de kullanmak son dönemlerde en çok tercih edilen depolama şekillerinden bir tanesi. Ortamın havasını direkt değiştiren sehpaların üzerini dekore ederek, oturma odanızı renklendirebilirsiniz. Sehpa dekorasyonu fikirleri için "Sehpa Üzeri Dekorasyonu” yazımıza göz atmayı unutmayın.

Halı ve Kilimler

Oturma Odası

Oturma odalarını renklendirmek ve aynı zamanda ayak sesleriyle yerden gelecek soğuğu kesmek için kullanılacak bir diğer eşya ise halı veya kilim. Açık renk ve sade tasarımlı halı ya da kilim kullanmak, oturma odanıza renk katacağı gibi sadeliği asla bozmayacak.

Oturma odanıza alabileceğiniz tüm mobilya ve eşyalar için web sitemize bakmayı unutmayın.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.