Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüzlerce Renk ve Kumaş Seçeneği ile Koltuğunuzu Dizayn Edin

16-07-2020 18:04
Yüzlerce Renk ve Kumaş Seçeneği ile Koltuğunuzu Dizayn Edin
Döşemelik Renk ve Kumaş Seçimi

Yüzlerce Renk ve Kumaş Seçeneği ile Koltuğunuzu Dizayn Edin!

Evinizdeki koltukları bir düşünün. Dikişlerden sarkan ipler, çökmüş minderler, solmuş renkler, çıkmayan lekeler… Tanıdık geldi değil mi? Eğer tüm bunlar size tanıdık geliyorsa, evinizdeki koltuk takımınızın döşeme kumaşında yanlış bir tercihte bulunmuş olabilirsiniz. Koltuklarınızı yeniden dizayn etmeye ne dersiniz? Kaliteli ve kullanışlı döşeme kumaşı tercihinde bulunmak hem evinizin atmosferine pozitif enerji yükler hem de oturma grubunuzu uzun yıllar sıkıntı yaşamadan kullanmanızı sağlar. Özellikle de çocuklu veya minik dostlarımızın olduğu bir evdeyseniz, döşemelik kumaş seçimi çok önemli.

Döşeme kumaşı seçmeden önce ihtiyaçlarınızın neler olduğuna karar vermeniz gerek. Çünkü sizin seçeceğiniz rastgele bir döşeme kumaşı beklediğiniz kadar iyi çıkmayabilir ya da istediğiniz verimi alamayabilirsiniz. Bu sebeple, döşemelik kumaş seçerken ilk aşama ihtiyaçlarınızı belirleme ve sonraki aşama da kumaş türünü seçmek. Döşemelik kumaşlar kadife, keten ve nubuk kumaşlar olmak üzere üç çeşittirler. Peki kimler, hangi tür döşemelik kumaşı tercih etmeli?

Kadife döşemelik kumaş

Döşemelik kumaşların kadife olanları her zaman ev modasının vazgeçilmeyen unsurlarından olmuştur. Kadife döşemelik kumaşlar güçlü ve dayanıklı bir yapıya sahip. Bu sebeple, uzun yıllardan beri en çok tercih edilen türler arasındaki yerini kaybetmemiştir. Kadife döşemelik kumaş, şık görünümünden ötürü adeta lüksün simgesi. Düz, jakar, baskılı, ipliği boyalı, nakışlı, pilise ve embos gibi bir sürü çeşidinin olması da evinizde yapacağınız dekor için size çok sayıda seçenekler sunar. İster modern ister klasik anlayışla dekorasyon yapın, kadife döşemelik kumaş her yere uyum sağlayacak.

Kadife döşemelik kumaşlar kolayca temizlenir. Ayrıca da yaşam alanlarında oldukça konfor sağlarlar çünkü yumuşak dokuludurlar.

Keten döşemelik kumaş

Keten kumaşlar, Linum usitatissium isimli bir bitkinin gövdesinden elde edilir. Elyaflı bir kumaş çeşidi olan keten kumaşların dokuması oldukça zordur. Bu sebeple de daha az tercih edilirler. Yumuşak, dayanıklı, emici ve kolay temizlenebilir yapıları sayesinde az tercih edilseler de aslında hayatın birçok alanında karşımıza çıkıyorlar. Keten kumaşlar dayanıklı olduğu gibi parlak olan bir yapıya sahiptir. Esnek olmadığı için kendisini salan bir yapıya sahip değildirler. Işık yansıtıcı özellikleri sebebiyle renk solması şikayetlerini en aza indirger. Pürüzsüz ve tüysüz yapıları vardır. Kolay kolay da kirlenmez. Tüm bu özelliklerinden dolayı da en çok yazlık evlerdeki oturma gruplarında tercih edilirler. Modern koltuklarda, sentetik keten kumaş en çok tercih edilen kumaş türüdür.

Nubuk döşemelik kumaş

İlk olarak nubuk kumaşın ne olduğundan bahsedelim. Nubuk kumaş aslında işlem görmüş deridir. Deri yüzeyi zımparalanarak nubuklaştırılır. Bu sayede deri kolay şekil alan bir hale gelir ve nubuk kumaş endüstride yaygın olarak kullanılır. Nubuk kumaşlar sıvı emen bir yapıda değildir. Bu sayede dökülen ürünler nubuk üzerinde lekelenme yapmazlar. Nubuk döşemelik kumaş üzerinde leke olsa bile temizlik malzemeleriyle kolayca temizlenebilir. Isıya dayanıklı olması, oturma koltuklarındaki döşemeler için varyasyonlar sağlar. Örneğin çok sıcak yerlerde nubuk döşemelik kumaş tercih edilebilir. Ayrıca nubuk döşeme kumaşı çabuk yıpranmadığı için tercih edilebilir seçenekler arasındadır. Ancak nubuk kumaşlar hava geçirgenliği az olan bir yapıya sahip olduklarından dolayı uzun süreli kullanımda terleme yapabilir. Buna da değinmeden geçmeyelim.

Markamızdaki kumaş çeşitlerinden dilediğiniz çeşitle koltuklarınızı dizayn ediyoruz. Destek almak için firmamız müşteri temsilcileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.