Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Shabby Chic Tarzı Ev Dekorasyonu

24-07-2020 13:41
Shabby Chic Tarzı Ev Dekorasyonu
Shabby Chic Tarzı Ev Dekorasyonu

Shabby Chic Tarzı Ev Dekorasyonu

İnsanlar nasıl belli bir tarzda giyinmeyi seviyorlarsa, artık evlerinde de dekorasyonu belli bir tarz akıma uyarak yapıyorlar. Günün yoğun temposundan sonra zamanlarını evde geçiren herkes, bulundukları ortamın gözlerine hoş görünmesiyle birlikte rahat olmasına da önem veriyor. Biz de bu yazıda sizlere Shabby Chic akımından bahsedeceğiz. Shabby Chic akımının Türkçe karşılığı "salaş şıklık” ya da "romantik şıklık” diyebiliriz. Son dönemlerde sosyal medyanın da etkisiyle bu akım oldukça popüler hale gelmeye başladı. Ancak akımın ortaya çıkışı 90’lı yıllara dayanıyor.

Peki nedir bu Shabby Chic akımı? Basite indirgersek aslında bu akım içerisinde vintage esintiler barındırır ancak bohem ve diğer stillere kıyasla geçişleri daha yumuşaktır. Renk paleti olarak beyaz, krem ve pastel tonlar kullanılır. Bundan dolayı da ortamda sakinlik ve ferahlık hissi uyandıran bir ev dekorasyon tarzı olduğunu söyleyebiliriz.

Biraz daha detaylandırmak istersek de antika ya da eski görünümlü mobilyaları pastel renkler, danteller, çiçekler, duvar asmaları ile kombinlediğiniz zaman ortaya masallardan fırlamış bir alan çıkacak ve siz bu alanda kendinizi çok huzurlu hissedeceksiniz.

Shabby Chic Akımına Giriş

Araştırmalarınız sonucunda size en uygun tarzın Shabby Chic akımı olduğuna karar verdiyseniz, ev dekorasyonuna başlamak için artık zaman kaybetmenize gerek yok. Bu akımı en kolay şekilde ev dekorasyonunuzda uygulamaya geçirmek isterseniz, "beyaz” renkle işe girişmek ilk adımınız olmalı. Evinizi baştan dekore edecekseniz, duvarlarınızı veya yer döşemelerinizi beyaz yapabilirsiniz. Eğer duvarlarınız zaten açık renkse, mobilyalarınızı beyaz seçebilirsiniz.

Shabby Chic akımında lüks, nostalji ve konfor bir arada olduğundan dolayı mobilya seçiminizi de buna göre yapmanız doğru olacak. Örneğin evinizde eski sandık, sehpa, sandalye vb. gibi eşyalar varsa, bunlar elden geçirilerek yeniden kullanılabilir. Bu eşyaların eski ama şık görüntüsü, kendi döneminin esintilerini evinize getirir. Ayrıca bu yolla tasarruf da etmiş olursunuz. Oturma grupları döşemesi veya ev tekstili ürünleri seçerken, üretimde kullanılan materyalin yumuşak ve rahat olmasına özen gösterin. Yastıklar ve koltuk örtüleri gibi ürünler de yine ortamı salaş ama şık gösterir.

Ev dekorasyonuna beyaz renk ile başladıysanız, geriye beyazı renklendirmek kalıyor. Bizce evi ev yapan en önemli detaylar, mobilyaların yanında kombinlenen aksesuarlardır. Özellikle işlevsel aksesuarlar seçerseniz, gereksiz eşya yığınından da uzaklaşırsınız.

Mobilyalardan sonra evinize ekleyeceğiniz aksesuarlar; su yeşili, sarı, leylak veya şampanya tonlarında olabilir. Böylelikle renkler arası geçişleri de oldukça yumuşak yapmış olursunuz. Mesela duvar asmaları Shabby Chic ev dekorasyonunda sık rastlanan aksesuarlardan. Üstelik bu sene de ev dekorasyonlarında kullanmak çok moda. Bahsettiğimiz tonlarda duvar asmaları kullanmanız, evinizde bir renk geçişi sağlayacak.

Odalarda basma desenli keten kumaşlardan yapılmış perdelerin kullanılması, yine bu ev dekorasyon tarzının vazgeçilmezleri arasında. Bu perdeleri, eski olduğundan yaşanmışlık hissiyatı uyandıran mobilyalarla kullanmanız oldukça güzel bir kombin oluşturmanızı sağlar. Biz de bu noktada küçük bir ip ucu vermek istiyoruz; kır çiçekleri, güller ve yeşil bitkiler yine bu akımda en çok tercih edilen detaylardan. Ahşap konsol, sehpa gibi eşyaların üzerinde bu bitkiler bizce oldukça hoş duruyor.

Son olarak önermek istediğimiz aksesuarlar; kilim, kırlent, battaniye. Eğer elinizde eski eşyalarınızdan yoksa ve çok fazla para da harcamak istemiyorsanız, hemen hemen her evde bulunan bu aksesuarlar yine Shabby Chic tarzını evinize getirecek.

Shabby Chic tarzı mobilya örnekleri için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.