Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bugünlerin En Trend Konusu: Tiny House’lar

12-07-2020 15:14
Bugünlerin En Trend Konusu: Tiny House’lar
Ev Dekorasyonunda Tiny House Akımı

Bugünlerin En Trend Konusu: Tiny House’lar

Son yıllarda insanların şehir hayatından sıkılıp seyahat etme ve doğaya yerleşme isteklerinden dolayı Tiny House akımı popülerleşmeye başladı. Temeli 2008’deki ekonomik krize dayanan bu akımın minimalist, ekonomik ve çevre dostu olmasıyla çok fazla tercih edildiği görülüyor.

Tiny House dediğimiz evler aslında çok küçük bir ortamda yaşam alanı oluşturulup "mini ev” haline getirilen yerler. Evinizi, tasarlayan ve üreten firmalardan alabileceğiniz gibi kendiniz de tasarlayabilirsiniz. Sabit ve tekerlekli olmak üzere iki seçeneğiniz var ve yaşam tarzınıza göre buna siz karar vermelisiniz. Tekerlekli olanları bazı noktalarda karavana benzetebiliriz belki ama bu mini evler karavan gibi sürekli alıp götürülebilecek yaşam alanları değil. Çünkü kendi içlerinde birçok prosedüre sahipler. Bu prosedürlerden dolayı da Tiny House edinirken dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli unsur, arsa seçimi.

Arsanıza karar verdikten sonra sırada evinizin türünü seçmek var. Tiny House’lar gezici ya da sabit olabilir demiştik. Ancak yine altını çizmek istiyoruz; tekerlekli olsalar bile karavan gibi istediğiniz yere götüremiyorsunuz. Zaten götürmek isteseniz bile arsa sahipleri ya da belediyelerden dolayı mutlaka bir sorunla karşılaşacaksınız.

Evinizin sabit ya da tekerlekli olup olmayacağına karar verdikten sonraki adım; evin elektrik, su, ısınma gibi unsurlarını ayarlamak. Eğer arsa size aitse bu noktada gerekli ihtiyaçları çözmek çok kolay. Ancak arsa size ait değilse ya da gezici bir Tiny House’unuz varsa yapabileceğiniz basit çözümlerle yine elektrik, su, ısınma gibi ihtiyaçları sağlayabilirsiniz. Örneğin güneş panelleri ile evde kendi elektriğinizi üretebilirsiniz. Kompost tuvaletler kullanarak tuvalet ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz ancak burada değinmek istediğimiz bir konu var. Kompost tuvalet tercih edecekseniz bazı zorluklarına da katlanmalısınız. Son olarak, su için de temiz ve kirli su depolama yöntemleriyle yine su sorununuzu çözebilirsiniz.

Yeni Akım Tiny House'lar

Multifonksiyonel mobilyalar tercih etmek.

Tiny House’unuzun temel gereksinimlerini yaptıktan sonraki adım, dekorasyon. Eviniz küçük olduğu için minimalizme uygun dekorasyon yapmak doğru bir tercih olacak. Ayrıca multifonksiyonel mobilyalar tercih etmek, dekorasyonda seçeceğiniz aksesuarları etkili kullanmak ve yaratıcı depolama alanları yaratmak da Tiny House akımının olmazsa olmazlarından. Şimdi bunları birazcık açalım.

Evinize alacağınız bir orta sehpayı aynı zamanda etrafına minderler koyarak bir yemek masasına dönüştürebilirsiniz. Hatta bu sehpayı aynı zamanda çalışma masası olarak bile kullanabilirsiniz. Özellikle alt kısmında depolama yapabileceğiniz orta sehpalar oldukça kullanışlı bir seçenek.

Tiny House’unuzda depolamayı yaratıcı çözümlerle yapmalısınız. Ev çok küçük olduğundan dolayı depolama yapmak için duvarları ve tavanı kullanmak en doğru seçenek. Dekoratif duracak raf sistemleri hem göze hoş görünecek hem de şık depolama alanları oluşturacak.

Tiny house’unuzda alan darlığı yüzünden gardrop koymak için alan bulamayabilirsiniz. Bunun için yine duvarları kullanmak mantıklı olacaktır. Yatak altı bazalar veya kanepe altları da yine kıyafet depolamak için güzel yer alternatiflerinden.

Tüm eşyaları yerleştirdikten sonra yatak ve kitaplarınız için yer kalmayacak diye düşünmeyin. Tiny House dekorasyonunda en önemli nokta asma kat. Küçük bir asma kat ve düzenlemelerle hem kitaplarınız için depolama alanı yaratabilirsiniz hem de kendinize çok rahat uyku yeri yapabilirsiniz. Üstelik bu taktik gözleri yukarı çekeceği için evinizi olduğundan daha büyük gösterir.

Evinizde bir servis arabası bulundurmak yine çok amaçlı kullanım için bizce güzel bir fikir. Böylelikle bu servis arabasını kendi amacıyla kullanabileceğiniz gibi tabaklarınız ve bardaklarınızı depolamak için de kullanabilirsiniz.

Oturma alanı yaratmak için geniş bir berjer ya da kanepe kullanmak evi ferah gösterir. Tabii burada tercihlerinizi açık renklerden yana kullanmalısınız.

Son olarak Tiny House’daki bir diğer önemli noktaya değinmek istiyoruz. Tiny House dediğimiz evler çok küçük olduğu için fazla eşya kullanmak alanı çok daraltacaktır. Bu sebeple ihtiyacınız olandan fazla eşya kullanmamanın yanında bir de renk tercihiniz açık renklerden yana olmalı. Bu sayede eviniz düşündüğünüzden çok daha ferah görünecek. Tiny House içerisinde kullanabileceğiniz tüm mobilya ve dekorasyon ürünleri için internet sitemize göz atmayı unutmayın.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.