Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

2019’da “in” , 2020’de “out”

02-01-2020 16:12
2019’da “in” , 2020’de “out”
Hoş Geldin 2020

2019'da neler oldu? Gelin hatırlayalım.

2019 senesinin daha ayak sesleri gelirken, ev dekorasyonunda öne çıkan temanın "doğallık” olduğu çoktan belli olmuştu. Evlerde bu yıl ilk olarak doğal görünümündeki ahşap ürünler ön plana çıkmaya başladı. Mutfak dolaplarından masalara, yatak odasına, oturma odasına ve diğer tüm mobilya gruplarında doğal ahşap kullanıldı. Ahşap, eskiden beri mobilya sektöründe kullanılmakta. Trendlere göre şekillenen ahşap mobilyalar, görüntü olarak da bizce oldukça hoş duruyor.

2019’da bir diğer ev dekorasyon trendi de floral desenler oldu. Mobilya üreticileri ürünlerinde çiçek desenli kumaş tercih ederken iç mimarlar da bu desenlere yer vermeyi atlamadı. Buradaki püf nokta ise floral desenleri başka bir dokuyla kombinlerken daha sade dokular tercih etmek oldu. 2019 senesinde dekorasyonlarda en çok tercih edilen renkler mücevher tonlarıydı. Edge trendi sayesinde derin mücevher tonlarını her yerde görmeye başladık. Cool gri tonlarının yerini alan mücevher tonları, beyaz zemin üzerinde kullanıldığında oldukça güzel bir kompozisyon oluşturdu.

Mutfakların vazgeçilmez deseni ise kalın geometrik desenlerdi. Bu geometrik desenler ise yine sade tasarımlı mobilyalarla kombinlendi. El yapımı detaylar da 2019 yılının en çok tercih edilenleri arasındaydı. Çini ve kil gibi sürdürülebilir malzemeler kullanılarak yapılan el yapımı aksesuarlar ve diğer ürünler, evlerin dekorasyonuna yine doğal bir hava katarak "doğallık” temasına gönderme yaptı. Tabii yine bu ürünlerde karmaşık desenlerden uzak duruldu.

Dönem filmlerinde görmeye alışık olduğumuz çıtalı ve cibinlikli yataklar, bohem bir görüntü yaratmak için yatak odalarında en sık karşılaştığımız mobilya türü oldu. Bu yataklara kombin olarak doğal ahşaptan üretilen kavisli ve bükümlü aksesuarlar kullanıldı. Bu sayede sert görünümlü olan desenlere daha yumuşak hatlar kazandırıldı. Evlerdeki vintage havası diğer bölümlere de yansıdı tabii. Vintage duvar kağıtları, sade koltuk takımlarıyla salonlarda tek düzeliği önledi. Akrilik mobilyalar da 2019’da en çok tercih edilenlerdendi. Modern görünümünün yanında organik bir hava katarak "doğallık” temasını tamamladı. Metal alaşımlı aksesuarlar, ortamda denge ve fark oluşturmak adına yine çok tercih edilen aksesuar görünümleri arasına girdi.

Banyolarda ise modernlik ön plandaydı. Siyah banyolar şık durduğu gibi sakin bir atmosfer de yarattı. 2019 senesinde püskül kullanımı mobilyaları aştı ve diğer tüm eşyalarda püskül detayı ön plana çıktı. Koyu sıcak tonlarda mutfak mobilyaları, tarz mutfaklar yaratmak için kullanıldı. Mermer yerine de ahşap tezgahlar bu sene "in” oldu. "Ben beyazcıyım, beyaz huzur ve tazeliktir.” diyenlerler de beyaz mobilyalar ile kombinlenebilecek renkli objeler kullanarak, modern ve gençlik hissi uyandıran bir tarz elde etti.

Peki 2020’de neler değişecek? Gelin bir de bunlara bakalım.

Bu sene de mücevher tonları, özellikle kırmızı ve mor tonları, ön plana çıkacak. Bu iki rengi bir arada kullanmak ise oldukça iddialı ve kesinlikle iyi bir fikir bizce! Işık geçiren, yansıması olan ve şeffaf objeler kullanılarak tasarlanmış mobilya ve ev dekorasyon ürünleri, evlerde oldukça göz alıcı bir görünüm oluşturacak. Geçen senenin yuvarlak hatları bu sene "out” olurken yerini keskin bitişe bırakacak.

Renkli perdeler… Bu sene boydan uzun ve renkli olan perde modelleri trend haline gelecek. Salon ve yatak odalarına renk katmak için perdelerden yardım alabilirsiniz. 2020’de yine floral desenler bizlerden vazgeçmiyor. Her şeyin başrolünde floral desenler yine bu sene de ön planda! Geçen sene raflara kaldırdığımız gri, bakır ve yeşil tonları bu sene eski yerlerine geri gelecek. Salon ve yatak odası dekorasyonlarında hakimiyeti bu renkler ve tonları alacak. 2019’da siyah banyolar trend olmuştu. Bu yıl ise siyah mutfaklar ön plana çıkıyor. Kullanılacak mutfak aksesuarları da gümüş tercih edildiğinde adeta bir görsel şölen oluşturacak. Geometrik desenler 2020’de de kullanılmaya devam edecek. Koltuk takımları, halılar, örtüler, perdeler… Bu yıl her yerde geometrik desenler karşımıza çıkacak.

Bu sene ahşabın tam aksine beton, çimento vb. malzemeler ön plana çıkacak. Duvarlarda ham halde görünen beton ve çimento, ağır dekor parçalarla tamamlanacak. Bu tip malzemelere pirinç veya metal detaylarla ışıltı katabilirsiniz. Bu da bizden küçük bir tüyo olsun.

Ev dekorasyon trendlerinde bu sene sürdürülebilir tasarımı desteklemek de ön planda. Günümüzde artan farkındalık sayesinde mobilyalar, geri dönüştürülebilen malzemelerden üretilecek. Siz de bu şekilde üretilmiş mobilyaları tercih ederek bu harekete destek olabilirsiniz. Evinizde bulunan eski mobilyaları 2020 trendlerine göre tadilattan geçirerek bu yılın trendlerine ayak uydurabilirsiniz. Böylece yine sürdürülebilirliğe katkıda bulunmuş olacaksınız.

Bu sene maksimalizm de oldukça trend olacak. Yani daha fazla eşya ve heybetli mobilyalar evlerde sık sık göze çarpacak. Ev dekorasyonunda sohbet etmek amaçlı, rahat ortamlar kurgulamak da oldukça moda olacak. Dış mekanlar yerine evlerde vakit geçirmeyi sevenlerin bunu çok severek uygulayacağından eminiz. Köşe koltuğunuz varsa bunu berjer, puf, bench ya da kanepe ile kombinleyerek bizce çok konforlu bir sosyalleşme alanı oluşturabilirsiniz.


 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.