Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mobilyada Renk Seçimi

20-05-2021 16:35
Mobilyada Renk Seçimi
Nevada Koltuk Takımı

Mobilyada Renk Seçimi

Ev dekorasyonu yaparken kullanılacak renklerin uyumunun dekorasyonu tamamlayan bir parça olduğu gerçektir. Duvar rengi, tavan rengi ve dekorasyonun olmazsa olmazı olan mobilyaların renklerinin belli bir uyum içinde olması önemlidir. Mobilyalar belli başlı renklerden oluşsa da içlerinde kırılımlar vardır. Bir rengin her tonuyla mükemmel renk uyumu sağlanamaz. Bu yazımızda ise bu uyum nasıl sağlanır? Mobilyada renk seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz? Şık dekorasyonu küçük detaylarla nasıl sağlayabilirsiniz? gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Dekorasyonda Renk Uyumu

Dekorasyon yaparken kullanılacak renk odanın atmosferini baştan aşağı değiştirmektedir. Dekorasyonda koyu renk kullanımının fazla olması oda içerisini kasvetli bir ortama dönüştürebilirken yoğun açık renk kullanımı da fazla derecede göz yormaktadır. Bu dengeyi iyi bir şekilde ayarladıktan sonra ise mükemmel dekorasyon yapabilmek için neredeyse son aşamada olduğunuzu bilmelisiniz.

Nevada Yemek Odası Takımı

Ev dekorasyonunun çekirdeğini mobilyalar oluşturuyor olsa da oda içerisinde kullanılan duvar rengi ve zemin rengi de oldukça önemlidir. Duvarınızın ve zemininizin rengi açık renk tonuna sahip ise Nevada yemek odası takımı gibi gri renk tonlarını tercih edilebilir. Koyu renkli zemin ve duvarlar içinde gri renk kullanılabilir lakin kullanılacak grinin tonunun iyi seçilmesi gerekir. Açık tona sahip gri renk koyu renkli zeminler için en ideal ton olacaktır.

Ev dekorasyonunda hiçbir zaman vazgeçilmeyecek ve ömrünün bitmeyeceği renkler arasında kesinlikle gri bulunmaktadır. Gri renginin hemen hemen her renkle mükemmel uyum sağlayabilmesi sayesinde ev dekorasyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Dekorasyonda renk uyumu sağlamanızda sizlere vereceğimiz büyük ipucu ise maksimum 3 farklı rengi kullanmanızdır. 3 ten fazla renk kullanımında renk uyumunun sağlanmasının çok zor olmasından dolayı odanın içi küçük, kasvetli veya göz yoracak şekilde dekore edilebilir.

Mobilyada Renk Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Mobilyada renk seçimi yaparken kendi zevklerinizi dekorasyona aktarmaya özen gösterin. Ne kadar güzel dekore edilse de sizi mutlu etmeyecek, her bakışınızda size huzur getirmeyecek renkleri tercih etmek yerine kendi tarzınızı yansıtmaya çalışabilirsiniz. İskandinav tasarımı sizleri cezbediyorsa koyu renkler yerine göz yormayan açık renkler tercih edilmelidir. Ev dekorasyonunda ahşap ve taş kullanılmasını tercih ediyorsanız rustik tasarım modellerini inceleyebilirsiniz. Çok popüler ev dekorasyon akımı bulunmaktadır. Bu akımların popüler olmasında renk uyumlarının, kişinin iç dünyasına hitap edecek şekilde oluşturulması en büyük etkendir. Beyaz ve açık mavi gibi ferah renklerin dekorasyonda kullanılmasına sahil tarzı dekorasyon akımı denmiştir. Sizler bu akımları inceleyerek ya da kendi yaratıcılığınızı konuşturarak yeni dekorasyon akımı oluşturabilirsiniz.

İnsana huzur veren doğanın renklerini dekorasyonunda tercih edebilirsiniz. Pastel yeşil ve mavi tonlarıyla yaratıcı bir dekorasyon yapılabilir. Ahşap renge sahip sehpa ya da tv ünitesi ile müthiş renk skalasını odanızda oluşturabilirsiniz. 2021 bahar renkli koltuk takımları yazımızı da inceleyerek bu senenin seçilmiş renkleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve bu renklere sahip koltuk takımlarına göz atabilirsiniz.

Şık Dekorasyonda Küçük Ayrıntılar

Ev dekorasyonunda genellikle koltuk takımı, tv ünitesi, yemek masası gibi büyük mobilyalar düşünülmektedir. Halbuki dekorasyonu tamamlayan küçük ayrıntılardır. Beğendiğiniz birkaç tabloyu evinizin duvarların asarak dekorasyonunuzu mükemmel hale getirebilirsiniz. Aydınlatma ürünlerinde de yapacağınız dekorasyon çeşidine göre, ahşap ya da modern modelleri kullanabilirsiniz. Lambader modelleri ile retro dekorasyonunuzu çok daha etkin hale getirebilirsiniz. Ev aksesuarları tamamen kişinin zevkine bağlı olduğu için bu konuda seçim özneldir. Lakin ev dekorasyonunda bu tarz küçük ayrıntılara özen göstererek yaratıcı tarzlar ortaya çıkarabileceğinizi de söylemek isteriz.

Yazar:
Doğukan Hazar AVCU
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.