Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Rustik Dekorasyon Akımı

10-08-2020 10:57
Rustik Dekorasyon Akımı
Rustik Dekorasyon

Rustik Dekorasyon Akımının Cazibesi

Şehir hayatının koşturmasından bunalıp evinizdeyken bu hayattan biraz uzaklaşmak isteyenlere bir önerimiz var; Rustik Ev Dekorasyonu.

Rustik kelimesinin anlamına baktığımızda karşımıza çıkan anlam; kırsal ve köy yaşamına ait olan. Bunu ev dekorasyonuna uyarladığımızda başrolü ahşap kapıyor. Yani aslında bu akım tamamen doğallığı temsil ediyor. Ancak korkmayın, doğal eşyaların yanı sıra modern objeleri de içinde barındırdığı için köy evlerinin dışında yeni evlere de çok güzel bir şekilde uyarlanabilir. Örneğin metal ayrıntıları ahşapla birleştirdiğinize ortaya modern rustik tarzda bir dekorasyon çıkar.

Rustik dekorasyonun maliyeti sanılanın aksine düşük. Yani bu akım için kesin olarak ağacın ham halini koruyan yüksek fiyatlı bir mobilyaya ihtiyacınız yok. Web sitemizde bu tarza uygun mobilyalar ve aksesuarlar bulabilirsiniz.

Rustik Ev Dekorasyonu 101

Rustik Dekorasyon

Dekorasyona ilk olarak yer döşemelerini değiştirmekle başlamalısınız. Bu sayede bütçede de uçuk bir noktaya çıkmayıp evinize temelden bir rustik hava katabilirsiniz. Parkelerin doğal ağaç görünümünde olmasına dikkat etmeyi unutmayın. Diğer türlü parkeler doğal görünüm yakalamanıza olanak vermez.

Rustik Dekorasyon

Ahşap konstrüksiyonlu bir tavanınız varsa çok şanslısınız. Yer döşemenizle birlikte muhteşem bir uyum yakalayarak ortamınızı rustik bir görünüme sokmanıza yardımcı olacak. Ancak yoksa da dert etmeyin, tavana ekleyeceğiniz ahşap detay hileleriyle de bu görünümü yakalayabilirsiniz.

Rustik Dekorasyon

Bir sonraki aşama ise oturma grubu seçimi. Koltukların doğal renklerde ve rahat olmasına özen göstermelisiniz. Enerjik renkli koltuk takımları, bu dekorasyon tarzına uymaz. Ek olarak, köşe koltuklar da bu özellikleri barındırdığı sürece güzel bir tercih olabilir. Koltuk döşemelerinde ise yünlü ve silinebilir bir kumaş kullanılmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Sehpa Üstü dekorasyonu

Evinizde manzara pencereniz varsa işiniz çok kolay. Ancak yoksa; büyük bir tablo, orman desenli duvar kağıtları vb. karşısına ayna koyma hilesiyle hem ortama derinlik katmış olursunuz hem de evinizin içerisinde bir doğa ortamı yaratmış olursunuz. Aynalarınızın ise rustik tarzda olmasına ya da rustik tarza uymasına özen gösterin.

Perde ve halı seçimlerinizi yine doğal renk ve desenlerde yapmalısınız. Bir odanın ortamındaki değişim ilk olarak bu iki detayla belli olur. Halı detayı olarak da kilim ya da kilim desenli bir halı kullanmak iyi bir fikir olacak.

Ahşap raf ve askılar ile duvarlarınızı da rustik dekorasyona uygun hale getirebilirsiniz.

Sehpa Üstü dekorasyonu

Son olarak aksesuarlar ile dekorasyonunuzu tamamlamayı unutmayın. Demir aksamlı sarkıt aydınlatmalar, yeşil bitkiler, taş detayları, mumlar, hasır objeler, makrome gibi el yapımı ürünler vb. ile dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz.

Rustik ev dekorasyonuna uygun tüm ürünlerimiz için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Farklı dekorasyon fikirleri için diğer yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.