Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Lüksün ve Stilin Simgesi: Chester Koltuklar

21-09-2020 14:25
Lüksün ve Stilin Simgesi: Chester Koltuklar
Trend Chester Koltuk

Lüksün ve Stilin Simgesi: Chester Koltuklar

Tarihe baktığımızda, Chester koltukların ilk üretildiği zamanların 1600’lü yıllara dayandığını görebiliriz. İngiltere’nin Anglo-saxon bölgesinde, 4. Earl Chesterfield tarafından yaptırılan bu koltuklar, kapitone deri döşeme kanepe üzerine eşit aralıklarla düğme dikilerek üretilir. Bu model daha sonradan "kanepe” dendiğinde akla gelen ilk model olarak günümüze kadar gelmiştir.

Chester kelimesi, Chesterfield’ın kısaltılarak söylenen halidir. O dönemlerde Chesterfield isimli kasabada yaşayan zanaatkar ustalar tarafından geliştirilen bu model, ileriki yıllarda bir kültür haline gelir.

Chester koltuklar uzun bir süre lordlar, sanatçılar, politikacılar gibi önemli insanların evlerini süslemiş ve daha sonra ise günümüze kadar lüksün & stilin sahibi olmayı simgeleyerek gelmiştir.

Chester koltuklar modern, retro ve geleneksel dekorasyonlarda kullanılmaya müsaitler. Hatta eskiden bu koltuklar birer sanat objesi olarak kabul edildiklerinden dolayı eski ve yıpranmış halleri de kendi içinde bir tarz olarak benimsenmiştir. Bu yüzden de her akıma uygun tasarlanabilirler.

Chesterfield koltuklar her akıma uydukları gibi evin her alanına da uyan mobilyalardan. Ağırlıklı olarak çalışma odaları, oturma odaları, salonlar, ofisler vb. yerlerde kullanılsalar da bir okuma köşesi yaparken de ortama sofistike bir hava katmak için kullanabilirsiniz.

Chester koltuk alışverişinde nelere dikkat edilmeli?

İlk olarak dekorasyon tarzınıza uyup uymadığına bakmalısınız. Dekorasyona uymayan Chester koltuk, göze hoş görünmeyecektir. Daha sonraki adımda kumaş türüne bakmalısınız. Kullanım ihtiyaçlarınıza uygun bir kumaş türü seçmeniz önemli. Bir sonraki adım ise koltuk kumaşının rengi.

Koltuğun sünger kalitesi de konfor açısından oldukça önemli. Konforlu olmayan koltuklar iskelet ve kas sistemi rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir.

Chester koltuklar, uzun yıllar boyu kullanım için üretildiğinden dolayı alışverişinizde koltuğun ayaklarının ahşap ve dayanıklı bir ağaçtan olmasına dikkat etmelisiniz.

Tercih edilebilecek model örnekleri

Modern Chester Koltuk

Lena Chester Koltuk

Retro dekorasyona modern çizgilerle tasarlanmış bir Chester koltuk ekleyip, yeni ve eskinin zıtlığının uyumunu yakalayarak oturma odanıza ya da salonunuza sofistike bir görünüm katabilirsiniz.

Deri Chester Koltuk

Gandino Chester Koltuk

Hepimiz Chester koltukların bu modellerine aşinayız. Ne zaman doktora, üst düzey bir çalışanın odasına vb. gitsek, o ortamda gördüğümüz koltuk deri Chester koltuk olur. İşte bu noktada Chester koltukların statü simgesi olmasından yararlanılır. Eğer evinizde klasik ve deri olan Chester koltuklardan tercih edecekseniz, görüntüyü yumuşatmak adına yastıklar ve koltuk örtüleri gibi aksesuarları kullanabilirsiniz.

Geniş ve Rahat Chester Koltuk

Lena Büyük Chester

Çalışma ya da okuma köşenize Chester koltukla şıklık katmaya ne dersiniz? Hem geniş hem de rahat olan bu koltukların üzerine yayılıp çalışmak veya okumak oldukça keyifli olacak.

Çeşitli dekorasyon fikirleri için blogumuzu takip etmeye devam edin. Tüm Chester koltuk modellerimiz için de sitemizde küçük bir gezinti yapmayı unutmayın.

Yazar:
İrem Karakahya
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.