Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Geniş Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

14-06-2021 17:02
Geniş Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri
Pante Koltuk Takımı

Geniş Salonlar İçin Dekorasyon Önerileri

Salonlar, evinizin iç dizaynını yansıtmada en önemli husus haline gelen odadır. Salonlar bir evin ihtişamını, sadeliğini, şıklığını ve zarafetini temsil eden öğe haline gelmiştir. Bu yüzden özellikle geniş bir salona sahipseniz biraz sonra bahsedeceğimiz dekorasyon önerilerin, en ince ayrıntısına kadar araştırmanızda ve uygulamanızda fayda var. Evinize gelen misafirleri, geniş salonunuzda yaptığınız güzel dekorasyon ile etkilemeniz bu yazıdan sonra daha kolay hale gelecek.

Calvin TV Ünitesi

Misafirlerin ağırlanması için kullanılan odaların başında salon gelmektedir. Misafirleriniz evinize geldikten sonra giriş kısmını geçerek salona giriş yaparlar. Bu da demek oluyor ki misafirin evde gördüğü ilk oda genellikle salon olmaktadır. Misafirlerinizin salon hakkındaki olumlu görüşleri evin tamamı hakkında pozitif bir karara varmasında kritik bir öneme sahiptir.

Geniş salona sahip ev sahiplerinin uygulayabileceği ve evlerini dekore edebileceği onlarca farklı dekorasyon örneği mevcuttur. Bu dekorasyon örnekleri insanların zevkine ve kişiliğine göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat geniş salonunu dekore etmek veya değiştirmek isteyen siz değerli müşterilerimiz için birkaç dekorasyon örneği:

Salona Duvar Kağıdı Kaplama

Viona Yemek Odası

Özellikle salonunu baştan dekore etmek istiyorsanız ilk hamle olarak duvarlardaki renk tonlarını değiştirebilirsiniz. Bu sayede odanıza daha farklı bir hava katmış olacaksınız. Geniş salonunuzu dekore ederken duvarlarınızın rengi için açık tonlar tercih etmeniz salonunuza daha ferah bir görüntü sağlayacaktır. Açık renk, salona aydınlık ve ferah bir hava katarken odada bulunanların enerjilerinin düşmemesine yardımcı olmaktadır. Özellikle beyaz veya açık mavi gibi yaz aylarının vazgeçilmez renkler, salonunuza farklı bir hava katmanız için yardımcı olmaktadır. Salonların duvarlarında kullanılan koyu renkler odayı daha ağır ve ihtişamlı göstermektedir. Bunun yanı sıra salon duvarlarınız için kullandığınız renkler ile tercih edeceğiniz mobilyaların birbirleri ile uyum içerisinde olması gerekir. Çünkü duvar ile mobilya uyumu sağlanamamış salonlar. Hem sizin hem de misafirlerinizin göz yorulmalarına sebebiyet verecektir. Bu durum da olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir.

Salon içerisinde duvar ve mobilya uyumu kadar duvarlara asılan veya yapıştırılan küçük dekorasyon ürünleri de odaya farklı bir hava katmaktadır. Salonunuzun duvarlarına küçük motifler, tablolar ve saatler koyarsanız odanızın havası da değişecektir. Bu yüzden mümkün olabildiğince geniş salonlarda duvarların boş kalmamasını sağlamak amacıyla büyük saatler, tablolar ve ortalama büyüklükteki motifler kullanılmalısınız.

Salon İçerisinde Mobilya ve Perde Seçimi

Salon içerisinde kullanılan mobilya ve perde seçimleri odaya alışılagelmedik bir hava katmanız için kritik bir öneme sahiptir. Özellikle salon içerisinde mobilya, perde ve duvar uyumunu sağlayabilmişseniz odanın kendine has bir tarzı olmuş demektir. Salonlarda çoğunlukla geleneksel tarz seven ev sahipleri için birkaç dekorasyon önerisi:

  • Salonunuzun içerisindeki mobilyalarda koyu renk seçenekleri göze çarpmalıdır. Aynı zamanda salon aydınlatmalarına dikkat etmelisiniz. Kesinlikle ve kesinlikle çok açık renkli aydınlatmalar tercih etmemelisiniz.
  • eleneksel tarzdaki salonlardan uzak kaçmak isteyen ev sahiplerinin sayısı da oldukça çoktur. Bu yüzden salon içerisinde siz de eğer çoğunlukla modern tarz seviyorsanız ve salonunuzu buna göre dekore etmek istiyorsanız siz değerli müşterilerimiz için birkaç dekorasyon önerisi:
  • Salonunuzun her köşesinin aydınlık olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda perde, mobilya, duvar, saat, tablo, küçük aksesuar ürünlerinde açık renkler tercih etmelisiniz. Bunun yanı sıra salonunuzu modern yapan başlıca unsur aydınlatma türü ve rengidir. Bu yüzden beyaz gibi açık renkli aydınlatmalar kullanmanız salonunuzu daha şık, sade ve modern gösterecektir. Salonunuza modern bir hava katmak istiyorsanız az önce söylediğimiz unsurlara dikkat etmelisiniz.

Yazar:
Doğukan Hazar AVCU
Stilist & Yazar

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.