Kategoriler
Mağazalar İletişim bilgileri
Üye Ol Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Kayıtlı e-posta hesabınızla giriş yapabilirsiniz.
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dekorasyon Yaparken Size Yardımcı Olacak Tüyolar

03-01-2020 16:11
Dekorasyon Yaparken Size Yardımcı Olacak Tüyolar
Ev Dekorasyon Önerileri

Minimalizm

Minimalist düşünmek, son zamanların en tercih edilen trendleri arasında. Evinizi süsleyip püsleyip çok fazla eşyayla kalabalık oluşturmak yerine daha sade düşünerek dekorasyon yapmak, rahatlığınız ve mutluluğunuz açısından önemli olabilir. Minimalizm felsefesine evinizde yer verebilirsiniz.

Eviniz bir bütün

Yaşadığınız yeri bir bütün olarak algılamak oldukça önemlidir. Evi tam olarak görebilmek, odanızı dizayn ederken diğer odalar ile olan uyumunu da dengelemenize olanak tanır. Bu nedenle odaları tek tek ve farklı konseptlerde dizayn etmek yerine, evin bütününü algılayıp o şekilde dizayn etmelisiniz.

Tatlı renkleri seçin

Evin güzelliği oluşturan en büyük unsurlardan birisi tercih edeceğiniz boya rengi. Koyu tonlar mı yoksa açık ve cart renklerini mi seçmek istersiniz? Bu seçim, evinizi başka bir seviyeye taşıyacak bir seçim. Tatlı renkler tercih etmek ev dekorasyonu konusunda size büyük avantajlar sağlar.

Geometriyi evinize yansıtın

Bazen ev dekorasyonunda keskin hatlar kullanmak çok iyi olabiliyor. Özellikle küçük alanlarda mobilyarı yerleştirirken keskin hatlı geometrik şekiller, sizi rüyalarınızdaki eve kavuşturabilir.

Ev dekorasyonunun vazgeçilmezleri: Masa örtüleri ve nevresimler

Evinizi dizayn ederken minik detayları atlamamanızı öneririz. Örneğin basit bir masa örtüsü ile koltuk takımlarınızla oluşturduğunuz dekorasyonu, bambaşka bir havaya sokabilirsiniz. Aynı şey yatak odanız için de geçerli. Yatak odanızın atmosferini yatak örtüleri ve nevresimlerle değiştirebilirsiniz.

Evinizin tabanı renkliyken tavanı boş geçmeyin

Ev dekorasyonu yaparken genellikle tavan ve taban aynı renkte yapılır. Bu dizayn biçimi gelenekselleşmiş bir biçim ve bunun dışına çıkarak tabularınızı yıkmanız mümkün. Tavanınızı, duvarlarınıza uygun bir renkte epoksi boyayla boyayarak evinize farklı bir hava katabilirsiniz.

Perdesiz ev mi olurmuş

Perdeler, çok eskiden beri kullanılan ve vazgeçilmez olan aksesuarlar diyebiliriz. Hem evin dış görünümünü hem de içten baktığınız zamanki algınızı etkiler. Şık bir perde kullanmak evin tüm havasını değiştirecektir. Bu sebeple perde konusunda ayrıca dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

Doğru ışıklandırma her şeydir

Işıklandırmak ve doğru ışıklandırmak çok farklı kavramlardır. Doğru bir aydınlatma, evinizin tüm güzelliğini ortaya çıkararak daha güzel bir ortamda yaşamanızı sağlar. Bu sebeple avize ve ampül gibi detayların seçiminde birçok faktörü göz önünde bulundurabilirsiniz.

Kenarları süsleyin, detaylara ağırlık verin

Evinizde kullanacağınız detaylar işi farklılaştıran ve asıl belirleyici olan unsurlardır. Bu nedenle kenar süslerinin şekli ve tarzı, evin de güzelliğini belirler. Detaylara özen göstermeniz, insanlar tarafından takdir edilmenize zemin hazırlayacaktır.

Antikalar ve Biblolar

Antika parçaları ve bibloları ev dekorasyonunda kullanmak evinize otantik bir hava verecektir. Antika kullanımı evinizin ruhu için oldukça önemli.

Halı olmadan asla

Tabanların renklendirilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Bu noktada atlanmaması gereken bir unsur da halı seçimi. Doğru halıyı seçmek ve dekoratif şekilde yerleştirmek, ev dekorasyonunda eşsiz bir etmendir.

Duvarlarla aranıza mesafe koyun

Koltuk takımlarını ve diğer eşyaları duvara yapıştırmak artık tarihe gömülüyor. Eşyaları duvardan uzaklaştırmak minimalist akıma da ayak uydurmanızı sağlayacaktır.

Sandalye ve masalarınız evinizle uyum içinde mi?

Sandalye ve masalar evinizin yapısını tamamlayacaktır. Duvar renkleri ve genel konsepte göre uyumsuz tarzda masa ve sandalye seçimi göze hoş görünmeyecektir.

Eski mobilyalarınızı yeni hale dönüştürün

Eski mobilyaları güzelce tadilattan geçirip yeni bir hale getirmek, sürdürülebilirliğe de katkı sağlayacak. Renginden sıkıldığınız bir komodininiz mi var? Farklı bir renge boyayın gitsin.

Beyazlar içinde yaşamak

Beyaz renk size hiç ummadığınız kadar huzur verebilir. Sadelik anlayışını ve bütünleyicilik özelliğini bir arada bulunduran beyaz renginin genel uyumu, evinizi oldukça güzelleştirecek.

Duvarlarda sadelik

Duvarlarda sadeliğe kaçmak ve duvarlarınızı sade bir şekilde süslemek evinizdeki asıl mutluluğu oluşturmanız için zemin hazırlayabilir.

Zengin bir kütüphane

Filmlerde zengin bir kütüphaneye sahip evlerin ne kadar güzel bir atmosfer oluşturduğunu görmüşsünüzdür. Neden siz de evinizdeki koyu renkli ahşap kütüphaneyi değerlendirmiyorsunuz? Retro görünümlü kütüphaneleri modernizme göre tasarlanmış koltuk takımlarıyla kombinlemek oldukça gösterişli bir ortam oluşturacaktır.

Teknoloji ruhunu evinize yansıtın

Teknolojiyi mobilyalarınızla uyumlu bir şekilde kombinlemek, evdeki havayı oldukça başka bir seviyeye çekecektir. Güzel örnekleri inceleyerek kendi stilinizi oluşturabilirsiniz.

Mavi renk

Sosyal medya platformlarının çoğunun neden mavi olduğunu biliyor muydunuz? Mavi rengin huzur verici bir etkisi var ve evinizde mavi tonlarını kullanmak hayatınızda pozitif bir etki yaratabilir.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.